De installateur moet meer een ICT-er worden

De beveiliging van panden en winkels mag in de afgelopen jaren in essentie hetzelfde zijn gebleven, de technologische mogelijkheden van camera- en andere beveiligingssystemen zijn de laatste jaren enorm doorontwikkeld: betere kwaliteit van de beelden, live-feed mogelijkheden en verschillende manieren van data vergaren zijn haast niet meer weg te denken in de ‘moderne’ beveiliging.

Die groei heeft ook gevolgen. Naast verschillende ethische kwesties, moet u ook bijna als ICT-er zijn opgeleid om het maximale uit deze oplossingen te halen. Niet iedereen is dat. Daarom kijkt u steeds meer naar uw installateur voor hulp, maar hij weet eigenlijk ook te weinig. Dat betekent dat installateurs meer IT- kennis nodig hebben om u te ondersteunen.

De tijd dat een installateur alleen maar camera’s en een recorder leverden, is wat ons betreft dan ook voorbij. Dit werkte zeven jaar geleden zo – toen DVR Solutions begon -en in de meeste gevallen vandaag de dag ook nog, maar wij hadden al snel door dat er veel meer mogelijk was op het gebied van camerabeveiliging. Dat is dan ook de reden we ons meer zijn gaan specialiseren in IT en ICT, en in samenwerking met Videomanager zelf een volledig onafhankelijk systeem ontwikkelden. Een systeem dat voor iedere klant tot in detail kan worden aangepast, dat werkt van uit een veilig lokaal of online platform zonder dat er grote eisen aan hardware en merken worden gesteld.

Beveiliging én ICT

De installateur van vandaag is meer en meer een ICT-er; die niet alleen maar de camera’s komt ophangen, maar er ook voor zorgt dat alle beelden en data veilig opgeslagen en verwerkt kunnen worden. Die weet waar hij over praat. Die niet alleen maar apparatuur verkoopt, maar u ook helder en duidelijk advies geeft over welke oplossingen en mogelijkheden het beste bij uw organisatie passen. Die mee kan denken over technologische en ethische vraagstukken. Kortom, die een partner in uw beveiliging is.

In de afgelopen jaren hebben we veel ervaring en kennis op gedaan op het gebied van (camera)beveiliging en IT-oplossingen om die beveiliging op een nieuwe manier te ondersteunen: de installateur 2.0. Die kennis en ervaring willen we graag met u delen. Daarom start DVR Solutions met een weblog, waarin we uw regelmatig vertellen over de laatste stand van zaken als het gaat om techniek, en waarin we ook antwoord geven op vragen die wij regelmatig gesteld krijgen. Over hoe de beveiliging geoptimaliseerd kan worden en met welke zaken u rekening moet houden, bijvoorbeeld op het gebied van privacy.

Wilt u op de hoogte blijven van het blog, schijf u dan in zodat uw het blog in uw email ontvangt.