Beveiliging als een service

Onder de huidige economische omstandigheden kijken bedrijven naar de consolidatie van veiligheidssystemen voor meer financiële voordelen. Aangezien de markt voor fysieke beveiliging migreert naar op IP gebaseerde systemen voor een hoger rendement op investering, neemt de vraag naar zelfstandige, gepatenteerde beveiligingssystemen af. Dit zorgt voor een geleidelijke integratie van gebouwsystemen en IT-afdelingen en bevordert een uniforme, uiterst veilige benadering van beveiliging en data-infrastructuren.

Dat vraagt om andere kennis en techniek, die niet elke installateur in huis heeft. Om de voordelen van IP-gebaseerde fysieke beveiliging te begrijpen, is het belangrijk om kennis te hebben van Ethernet LAN-technologie en Internet Protocol (IP). Deze twee technologieën vormen onder meer de basis van onze diensten. Onze diensten zijn schaalbaar, goed gedefinieerd en ondersteunen integratie met een breed scala aan hoogwaardige en in de industrie bewezen technologieën.

Slimme beveiliging

Onderdelen in het beveiligingssysteem worden slimmer. Beelden van beveiligingscamera’s worden beter, intelligentie wordt aan camera’s toegevoegd en produceren ze niet alleen beeld maar steeds meer data. Bewegingspatronen, gezichtsherkenning en concentratie van menigten om een paar voorbeelden te noemen. Zeker nu Retail Nederland nadenkt over hoe ze het beste de maatregelen tegen het Coronavirus kunnen implementeren, helpt het om te weten hoe klanten in uw winkel bewegen.

Remote service en onderhoud

Onze Cloud- en gehoste oplossingen zorgen ervoor dat monitoring, dataverwerking en onderhoud op afstand gedaan kunnen worden. Vanuit één centraal punt wordt de beveiliging geregeld, zelfs voor meerdere klanten tegelijk. En doordat het centraal geregeld is, wordt het eenvoudiger om aan 24/7 monitoring te doen. Zowel voor beveiliging als voor het onderhoud van het systeem zelf, mede omdat het systeem actief controleert op mogelijke problemen. Hierdoor worden onze klanten eerder geïnformeerd, en kunnen we op afstand problemen oplossen.

Software als een Service (SaaS)

SaaS applicaties worden als webapplicatie via het internet afgenomen. Dit betekent dat de gehele applicatie gemanaged en beheerd wordt door de leverancier van de applicatie. Alles wordt dus geregeld: infrastructuur, operating system, beheer en ontwikkeling – alles ligt in handen van de leverancier. Omdat dit webapplicaties zijn, worden ook updates en bugfixes door de leverancier geheel via internet uitgevoerd. In plaats van updates individueel te installeren, neemt DVR Solutions het geheel voor zijn rekening, zonder dat een organisatie daar iets voor hoeft te doen. Sterker nog, installaties, updates en fixen gaan, in de positieve zin van het woord, aan de organisatie voorbij.

Kostenbesparing

Beveiliging wordt op deze manier veel efficiënter: Het onderhoud vind grotendeels op afstand plaats en kan vanuit het centrale monitoringspunt geregeld worden. Dat scheelt bijvoorbeeld in de voorrijkosten van monteurs waardoor het helpt CO2- uitstoot te verminderen. Doordat vanuit één punt meerdere klanten worden bediend, dalen de operationele kosten, wat gunstig is voor u als de klant.

De Cloud biedt oneindig veel mooie mogelijkheden, van kostenbesparingen tot machine learning en van security voordelen tot verbetering van dienstverlening. DVR Solutions brengt u ‘Beveiliging als een Service’: Wij leveren de cloudoplossing en de ondersteuning voor uw beveiligingssystemen, tegen een vaste prijs per maand. Wilt u weten welke voordelen u hiermee kunt behalen of wilt u weten hoe cloudoplossingen u kunnen helpen om de beste beveiliging voor u of uw klanten kan realiseren? Neem dan gerust contact met ons op.