Videomanager & Frame rates

Intelligent Bandwidth Management van Videomanager bespaart opslag en bandbreedte in videobewaking toepassingen, zonder concessies te doen aan belangrijke beelddetails. Videomanager Auto frame rate technologie is volledig compatibel met de H.264 videocompressiestandaard het op handen zijnde H.265 protocol.

Videomanager heeft met Intelligent Bandwidth Management een groot voordeel. Het maakt optimaal gebruik van de variabele bitrate (VBR) functionaliteit in IP camera’s. VBR technologie in Videomanager biedt aanzienlijke besparingen op de bandbreedte en opslag. “Het is voor gebruikers en meldkamers erg belangrijk dat beelddetails worden vastgelegd en dat bandbreedte de operationele situatie niet onder druk zet. Doordat de bitsnelheid variabel is, blijft er meer capaciteit beschikbaar voor beelden van situaties wanneer er wel activiteit is. Bandbreedte en opslagverbruik terugbrengen door technologische ontwikkeling is een belangrijk onderwerp bij Videomanager en onze klanten.

Kostenbesparingen
Intelligent Bandwidth Management biedt volgens Videomanager aanzienlijke kostenbesparingen, aangezien bestaande opslag effectiever kan worden gebruikt. Klanten kunnen gebruikmaken van alle camerafuncties op het gebied van resolutie en geavanceerde beeldbewerking, zoals Reduced Play Plus van Videomanager, terwijl ze veel minder bandbreedte en opslag nodig hebben. Voor Storage Plus, waarbij videobewakingsopnamen onder meer op SD-geheugenkaarten in de camera’s worden opgeslagen, biedt de grotere retentietijd een zeer duidelijk voordeel. Voor data center opslag zorgt de verminderde bandbreedte voor meer betrouwbare uploads en een verlaging van de aansluitkosten voor breedband.

Specifieke behoeften
Focus komt op belangrijke forensische details zoals gezichten of nummerborden die kunnen worden opgeslagen door Face Recognition Plus of LPR Plus, terwijl onbelangrijke beeldinformatie, zoals witte muren, gazons en begroeiing, worden versimpelt om de gewenste besparingen op bandbreedte en opslag te bereiken. Intelligent Bandwidth Management maakt gebruik van het VBR concept, waarmee de bitsnelheid van de videostream geoptimaliseerd kan worden. Deze techniek is een aanvulling op de bestaande concepten van Advanced detect plus en Detect en Track Plus die ook al in Videomanager beschikbaar waren. Gebruikers kunnen hun instellingen in Videomanager aanpassen aan hun specifieke behoeften op het gebied van videobewaking. Intelligent Bandwidth Management van Videomanager is standaard beschikbaar.

Related Posts